Bed and Breakfast De Wandelgids

Fietsen in Zuid limburg

Zuid Limburg is vanwege zijn heuvelachtige landschap bij uitstek een gebied waar racefietsers en mountainbikers hun hart kunnen ophalen. Onze B&B ligt aan het parcours van de tourversie van de AmstelGoldrace en 5 km van de start van deze klassieker.

Persoonlijke ervaring

Toen we in 2011 vanuit de randstad vanwege werk in Aalbeek kwamen wonen, hadden we het gevoel permanent op vakantie te zijn. De omgeving is van een on-Hollandse schoonheid. Aanvankelijk was hardlopen mijn favoriete sport, maar een knieblessure dwong me daarmee op te houden. Ik kocht een racefiets en meldde me bij een fietsclub waarmee we elk weekend tochten fietsen door de omgeving, België en Duitsland. En elke keer heb ik het gevoel van een korte vakantie van een dagdeel of een dag. En de ultieme voldoening als je de Cauberg een paar keer op fietst, kan ik iedere racefietser aanraden. Het is nog geen zes kilometer fietsen bij ons vandaan.

Faciliteiten voor racefietsers of mountainbikers

Je wilt je dure racefiets ’s nachts graag achter slot en grendel. Dat kan bij ons. We hebben een afsluitbare schuur en we vinden het ook geen probleem als je fiets voor een nacht in de huiskamer van het B&B parkeert.

AGR

Wil je een weekend komen fietsen, dan kun je heel eenvoudig vanuit ons huis de route van de AGR rijden. Kies je afstand en volg de AGR-borden. Of je nou de 60, 125 of de 240 km wilt rijden, je komt altijd weer bij ons B&B uit.

Tourfietsers

Ook tourfietsers die op hun gemak van het mooie landschap willen genieten zullen niet tekort komen. De vele gezellige kroegjes en terrassen in Zuid Limburg met heerlijke biertjes en vlaaien onderweg maken je van verblijf hier een echte vakantie. Verkijk je niet op de heuvels. Een e-bike is geen overbodige luxe.