B&B De Wandelgids

Krijtlandpad arrangement

LET OP! De brengservice is vaak volgeboekt. Kijk op de reserveringsagenda en wanneer er voldoende lege vakjes zijn (het aantal dagen dat je wilt overnachten) kun je via de e-mail reserveren. 

Wandelen is een van de meest mooie manieren om het landschap te ontdekken en dat geldt zeker voor het Krijtland van Zuid Limburg. De van oorsprong drooggevallen oceaanbodem veranderde in een heuvellandschap doordat rivieren en beken zich diep insneden in deze kalkrijke grond. Het Krijtlandpad arrangement voert je door de plateaus van Margraten, Eperheide, Veilen en Bahneheide waardoor je een mooi overzicht krijgt van het Krijtland van Limburg.

B&B De Wandelgids en het Krijtlandpad

Het Krijtlandpad is ontwikkeld door enkele kenners van het gebied met liefde voor het wandelen. Zij hebben het hele pad van 90 kilometer lengte beschreven in stukken van 5 à 6 kilometer zodat je zelf een wandelroute over een aantal dagen kunt uitstippelen. Klik hier of op het kaartje Krijtlandpad arrangement vanuit B&B de Wandelgidshiernaast voor meer informatie.

Krijtlandpad arrangement

B&B De wandelgids biedt een wandelarrangement aan waarin je het gehele Krijtlandpad in vier à vijf etappes kunt lopen. We hebben het Krijtlandpad opgedeeld in etappes met een lengte tussen de 20 en 25 kilometer (vier etappes) en tussen de 16 tot 20 kilometer (vijf etappes). Het wandelarrangement bestaat uit:
– Drie of vier overnachtingen
– Iedere dag ontbijt en lunchpakket
– Brengservice van één auto naar het eindpunt van de etappe en daarna naar het beginpunt de etappe
– Desgewenst kunnen wij ‘s avonds voor een eenvoudige maaltijd zorgen. Meer informatie hierover op deze pagina van de website

Ervaringen Krijtlandpad arrangement

uit het gastenboek:

Toevluchtsoord

Een heerlijk toevluchtsoord in deze hete zomer van 2018! Lekker ontbijt, prima verzorging, fantastische brengservice voor het Krijtlandpad, maar ook de extra energie van Peter’s onvolprezen “energizers” in het lunchpakket.
Frans en Anne-Marie

Brengservice

Vier dagen gewandeld over het Krijtlandpad. Prachtige natuur, prachtig wandelweer (op een dikke onweersbui na). Tip: kijk goed op Wandelnet.nl, omdat de route hier en daar nogal gewijzigd is (tov de derde en laatste editie). Het boekje is zeker toe aan een nieuwe uitgave.
Het verblijf in “De Wandelgids” was uitstekend. Een uitermate vriendelijke gastheer (Peter) die zorgde voor ontbijt, lunchpakketten en ook hebben we genoten van zijn Marokkaanse stoofpotje en van zijn pizza uit de buitenoven. Ook de brengservice was perfect. Dagelijks werden wij met onze Labrador gebracht volgens stipte afspraak. Een echte aanrader dus.

Familie Krijtlandpad project

Zes overnachtingen in B&B de Wandelgids. We hebben samen met onze twee kinderen het Krijtlandpad arrangement gedaan. Zij met bepakking, want zij sliepen op de camping. Wij hebben gebruik gemaakt van de brengservice van Peter. Dat was dus een fantastische combinatie. Peter heeft het gastheerschap hoog in het vaandel staan. Aanrader dus deze B&B! Ellen en Klaas.

Centraal gelegen B&B voor het Krijtlandpad

Voor de laatste etappes van het Krijtlandpad zochten we een centraal gelegen B&B. “De Wandelgids” overtrof onze verwachtingen. We werden hartelijk en gastvrij ontvangen door Peter.
“De Wandelgids” bleek een prima uitgangspunt en een fijne plek om na elke wandeling weer naar toe terug te keren. Peter, bedankt voor de brengservice en de leuke verhalen onderweg!

Wat is Limburg mooi!

Wat is Limburg mooi! Ik ben blij dat ik deze provincie door het bewandelen van het Krijtlandpad beter heb leren kennen. En dat is mede te danken aan jullie, Peter en Rafael! Met de brengservice, de heerlijke ontbijtjes en goede lunchpakketjes voor onderweg en ‘s avonds de lekkere maaltijden en het gezelschap.

4 etappes

…. Krijtlandpad arrangement in 4 etappes. Heerlijk gegeten (o.a. stoofpotje en gebakken witlofsalade met geitenkaas. En frieten uit de Airfryer!). Het transport naar start- en eindpunt van de routes is geweldig voor wandelaars. Ook onze honden hadden hier alle ruimte….

Brengservice

Maastricht – Noorbeek – Vaals – Valkenburg – Maastricht
… de brengservice. Wat was dat fijn! Vooral toen ik er op dag 3 na 28,5 km even doorheen zat.

Prijs

De prijs van het Krijtlandpad arrangement is afhankelijk van het aantal wandeldagen en overnachtingen.
Kijk op de pagina Tarieven voor een overzicht.