B&B De Wandelgids

Krijtlandpad arrangement

Wandelen is een van de meest mooie manieren om het landschap te ontdekken en dat geldt zeker voor het Krijtland van Zuid Limburg. De van oorsprong drooggevallen oceaanbodem veranderde in een heuvellandschap doordat rivieren en beken zich diep insneden in deze kalkrijke grond. Het Krijtlandpad arrangement voert je door de plateaus van Margraten, Eperheide, Veilen en Bahneheide waardoor je een mooi overzicht krijgt van het Krijtland van Limburg.

B&B De Wandelgids en het Krijtlandpad

Het Krijtlandpad is ontwikkeld door enkele kenners van het gebied met liefde voor het wandelen. Zij hebben het hele pad van 90 kilometer lengte beschreven in stukken van 5 à 6 kilometer zodat je zelf een wandelroute over een aantal dagen kunt uitstippelen. Klik hier of op het kaartje Krijtlandpad arrangement vanuit B&B de Wandelgidshiernaast voor meer informatie.

Krijtlandpad arrangement

B&B De wandelgids biedt een wandelarrangement aan waarin je het gehele Krijtlandpad in vier à vijf etappes kunt lopen. We hebben het Krijtlandpad opgedeeld in etappes met een lengte tussen de 20 en 25 kilometer (vier etappes) en tussen de 16 tot 20 kilometer (vijf etappes). Het wandelarrangement bestaat uit:
– Drie of vier overnachtingen
– Iedere dag ontbijt
– Brengen naar het beginpunt de etappes
– Halen van het eindpunt van de etappes
– Desgewenst kunnen wij ‘s avonds voor een eenvoudige maaltijd zorgen. Meer informatie hierover op deze pagina van de website

Ervaringen Krijtlandpad arrangement

uit het gastenboek:

24 t/m 26 september 2018
Een heerlijke rustplek tussen Pieterpad en Eifelsteig.
Overdag het Krijtlandpad en ‘s avonds deze plek om thuis te komen.
Lekker eten, goed slagen en een warme kachel. Wat wil je nog meer?

16 t/m 20 juli 2018
Een heerlijk toevluchtsoord in deze hete zomer van 2018! Lekker ontbijt, prima verzorging, fantastische breng- en haalservice voor het Krijtlandpad, en extra energie van Peter’s onvolprezen “energizers” in het lunchpakket.
Frans en Anne-Marie

21 t/m 25 mei 2018
Vier dagen gewandeld over het Krijtlandpad. Prachtige natuur, prachtig wandelweer (op een dikke onweersbui na).
Tip: kijk goed op Wandelnet.nl, omdat de route hier en daar nogal gewijzigd is (tov de derde en laatste editie). Het boekje is zeker toe aan een nieuwe uitgave.
Het verblijf in “De Wandelgids” was uitstekend. Een uitermate vriendelijke gastheer (Peter) die zorgde voor ontbijt, lunchpakketten en ook hebben we genoten van zijn Marokkaanse stoofpotje en van zijn pizza uit de buitenoven.
Ook de haal- en brengservice was perfect. Dagelijks werden wij met onze Labrador gehaald en gebracht volgens stipte afspraak.
Een echte aanrader dus.

8 – 14 mei 2018
Zes overnachtingen in B&B de Wandelgids. We hebben samen met onze twee kinderen het Krijtlandpad gelopen. Zij met bepakking, want zij sliepen op de camping. Wij hebben gebruik gemaakt van de haal- en brengservice van Peter. Dat was dus een fantastische combinatie. Peter heeft het gastheerschap hoog in het vaandel staan. Aanrader dus deze B&B! Ellen en Klaas

14-11 t/m 19-11 2017
Voor de laatste etappes van het Krijtlandpad zochten we een centraal gelegen B&B. “De Wandelgids” overtrof onze verwachtingen. We werden hartelijk en gastvrij ontvangen door Peter.
“De Wandelgids” bleek een prima uitgangspunt en een fijne plek om na elke wandeling weer naar toe terug te keren. Peter, bedankt voor de breng- en haalservice en de leuke verhalen onderweg!

15-16-17 september 2017
3 dagen wandelen op het Krijtlandpad. Heerlijk gelopen en mede dankzij het brengen en halen het hele pad (op 5 km na) gelopen. Trots op onszelf!

13 t/m 17 augustus 2017
Wat is Limburg mooi! Ik ben blij dat ik deze provincie door het bewandelen van het Krijtlandpad beter heb leren kennen.
En dat is mede te danken aan jullie, Peter en Rafael! Met de breng en ophaalservice, de heerlijke ontbijtjes en goede lunchpakketjes voor onderweg en ‘s avonds de lekkere maaltijden en het gezelschap.

9 juli – 12 juli 2017
…. Krijtlandpad gelopen in 4 etappes. Heerlijk gegeten (o.a. stoofpotje en gebakken witlofsalade met geitenkaas. En frieten uit de Airfryer!).
Het transport van en naar start- en eindpunt van de routes is geweldig voor wandelaars. Ook onze honden hadden hier alle ruimte….

Begin juli 2017
Maastricht – Noorbeek – Vaals – Valkenburg – Maastricht
… de haal- en brengservice. Wat was dat fijn! Vooral toen ik er op dag 3 na 28,5 km even doorheen zat.

Prijs

De prijs van het arrangement is afhankelijk van het aantal wandeldagen en overnachtingen.
Kijk op de pagina Tarieven voor een overzicht.