B&B De Wandelgids

Omgeving

Het bed and breakfast ligt midden in het prachtige wandelgebied van Zuid Limburg, maar wat heeft Aalbeek en omgeving nog meer te bieden?

Kwekerij Bastin

Bastin in de directe omgeving van B&B De WandelgidsOp een paar honderd meter van De Wandelgids ligt lavendelkwekerij Bastin. De eigenaars hebben een bijzondere filosofie over het kweken van planten.
Zij beschouwen het kweken van planten als een samenwerking met de natuur. Zij kweken vrijwel alle planten op de kwekerij zelf en zij gebruiken daarbij uitsluitend biologische meststoffen. Bastin stimuleert de biodiversiteit op de kwekerij zodat natuurlijke vijanden van plaagdieren als vanzelf aanwezig zijn. Meer weten? Kijk op de website van Bastin

Thermenmuseum Heerlen

Omgeving B&B De WandelgidsIn Heerlen liggen de restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland en het heeft een museum met een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd. Deze voorwerpen zijn afkomstig uit Coriovallum – de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.
Voor meer informatie kun je de website van het Thermenmuseum bezoeken

Blotevoetenpark in Brunssum

B&B De Wandelgids ligt vlakbij het blotevoetenparkLopen op je blote voeten in de natuur heeft op het lichaam een belangrijke positieve werking. Regelmatig blootsvoets lopen op verschillende ondergronden stimuleert het hart en de bloedsomloop, maar regelt ook de bloeddruk. Het is goed voor de coördinatie en verstevigt de rugspieren maar bevordert ook de darmwerking. Het is een andere benadering van wandelen, waar je verder over kunt lezen op de website van het blotevoetenpark.

Schunck ofwel het Glaspaleis

Schunck ligt in de omgeving van B&B De WandelgidsSchunk is een cultureel centrum in Heerlen, waar de bibliotheek is gevestigd met verschillende tentoonstellingsruimtes. Alleen al de bezichtiging van het iconisch gebouw is een bezoek waard! Het gebouw heet SCHUNCK als eerbetoon aan de ondernemer die het Glaspaleis heeft laten bouwen. Meer lezen? Zie de website van SCHUNCK*

Stadswandelingen

Stadswandelingen in Maastricht, Heerlen en Valkenburg, maar ook in Aken, Luik en Tongeren liggen binnen handbereik want deze steden bevinden zich binnen een afstand van 15 km tot 30 km van Aalbeek. De busverbinding met Maastricht en Heerlen zijn uitstekend want ieder half uur gaat er wel een bus naar Heerlen of het station in Valkenburg.