B&B De Wandelgids

Pieterpad arrangement

Met het Pieterpad arrangement willen we wandelaars de laatste drie etappes van het Pieterpad. Dat zijn de etappes tussen Montfort en Maastricht.

Het Bed and Breakfast ligt direct aan het Pieterpad en precies tussen Sittard en Maasticht in. Hiermee is de afstand Sittard – Aalbeek evenals de afstand Aalbeek – Maastricht 18 kilometers.

Pieterpad arrangement voor de laatste drie etappes van het PieterpadOvernachting Pieterpad

B&B de Wandelgids ligt aan het Pieterpad, waarmee het mooi gelegen ligt  om te overnachten voor je de laatste etappe loopt naar Maastricht of de eerste etappe vanaf Maastricht hebt gelopen.
Het Pieterpad arrangement is ook aan het eind van de wandeling lekker ontspannen. Het eten kun je laten serveren of je kunt in de nabije omgeving goed uiteten, de bedden zijn prima. Dus de volgende dag weer uitgerust op weg! Reserveren? Ga naar de reserveringsagenda

Pieterpad arrangement voor de laatste drie etappes

We proberen wandelaars optimaal te ondersteunen tijdens de volgende drie etappes:
Montfort – Sittard 24 km
Sittard – Aalbeek 18 km
Aalbeek – Maastricht 22 km
We ondersteunen je door middel van de brengservice, een lunchpakket voor onderweg, desgewenst een maaltijd aan het eind van de dag, en natuurlijk een heerlijk bed en goed breakfast. De brengservice wordt toegelicht op de volgende webpagina

Prijzen

De prijs van het arrangement is afhankelijk van het aantal wandeldagen en overnachtingen.
Kijk op de pagina Tarieven voor een overzicht.

Wijzigingen in de route van het Pieterpad

De volledOnmisbaar voor het Pieterpad arrangementige route staat beschreven in Pieterpad ‘Wandelen van Pieterburen in Groningen naar Sint Pietersberg bij Maastricht’. Voor meer informatie over de routebeschrijving klik dan op www.pieterpad.nl. Hier staan de laatste berichten over de route, vernieuwingen, wijzigingen etc. We hebben natuurlijk altijd wat van deze boekjes in voorraad.

 

Recensies

Wat vinden de gasten van het Pieterpad arrangement? Lees het in het gastboeken!

Bijzondere betekenis

Het lopen van het Pieterpad heeft voor veel wandelaars meer betekenis dan alleen maar een wandeltocht. In de drie jaar dat we gasten ontvangen hebben we een aantal Pieterpad-lopers gesproken voor wie het Pieterpad al lopend een persoonlijke betekenis had of kreeg.

Dinie

Dinie haar man overlijdt; zij en haar man hebben bespraken voorafgaand aan zijn overlijden: “Dinie blijf niet alleen en leef het leven zoals wij dat ook altijd hebben gedaan.” Zij begint twee jaar geleden aan het Pieterpad met drie vriendinnen. Zij spreekt dan de wens uit “Misschien heb ik, als we in Maastricht aankomen, wel een nieuwe vriend.” Ongeveer bij de etappe van Sittard naar Aalbeek komt er een vriend in haar leven. Een vriend die voor haar gevoel altijd verbonden zal zijn aan het Pieterpad.

Zussen

Janny en Gerda zijn twee zussen. Zij zijn begin zeventig en eind zestig en drie jaar geleden zijn zij gestart gezamenlijk het Pieterpad te lopen. Een jaar geleden overlijdt Gerda. Janny belooft Gerda dat zij het Pieterpad zal voltooien. De etappes vanaf Millingen loopt Janny het pad alleen. De tocht voelt als een afscheid nemen van haar zus.
(De verhalen zijn echt, maar de namen / persoonlijke details zijn gefingeerd.)

Modern pelgrimspad

In de voorbeelden hierboven krijgt het lange afstandspad een bijzondere betekenis die te vergelijken is met het lopen van een pelgrimspad. Zelf ben ik een keer van Eindhoven naar Parijs gelopen in het kader van een vredesmars. Behalve een maatschappelijk betekenis kreeg deze tocht langzamerhand ook het karakter van een loutering, een overgang van adolescentie naar volwassen. Betekenis geef je natuurlijk niet vooraf, maar langzamerhand zie je wat het lopen van een lange afstandswandeling voor je betekent of betekend heeft.

Wat is jouw verhaal?

Heb je een vergelijkbare ervaring met het lopen van het Pieterpad?
Mail je verhaal en ik plaats het bij de voorbeelden hierboven.