B&B De Wandelgids

Peter Hoveling

Peter Hoveling, het B&B voor de wandelaarHet best kan ik mij typeren met de trefwoorden:
– wandelaar
– vuur
– gastvrijheid
– omgang en zorg voor dementerenden

Wandelaar

We proberen het B&B zo rugzak en wandelschoen vriendelijk als mogelijk te organiseren
Mijn vrouw, Rafael, en ik wandelen graag. Bijna iedere zondag gaan we erop uit om in Zuid Limburg en omgeving een wandelroute uit te proberen. We genieten van het landschap en ondergaan de rust ervan.

Vuur

Regelmatig stook ik de pizzaoven en kunnen gasten een pizza mee eten. Enige spelbreker kan het weer zijn.
Ik houd van vuur. In mijn huis heb ik een leemkachel gebouwd. Hierop stoken we het gehele huis warm. Daarnaast houd ik van koken op open vuur, het roken van kip, ham, vis e.d.

Gastvrijheid

Het liefst willen we dat je je thuis voelt in een prettige omgeving.
Ik ben als 20 jarige opgeleid tot verpleegkundige in de psychiatrie. Deze ervaring en vorming speelt een rol bij mijn opvatting over gastvrijheid: je thuis voelen door jezelf te herkennen in de omgeving, maar vooral de omgang van de ander met jou. Dat is interesse in je persoon en hierop aansluiten.

Omgang en zorg voor ouderen en dementerenden

Het B&B is naast verblijfplaats voor de wandelaar ook een plek waar mantelzorgers van dementerenden op adem kunnen komen.
Ik werkte jarenlang met dementerenden en hun familieleden. Ik heb zorgmedewerkers getraind in de omgang met hen. Samen met een collega ontwikkelde ik een gespreksmethodiek voor familieleden van dementerenden: het familieberaad. Voor mijn andere activiteiten in de ouderenzorg zie mijn website Zorgfilosofie